Prachtige maar ook een zware taak…………….

Mantelzorgers, we komen ze steeds vaker tegen. Je kunt mantelzorger zijn van je partner, kind, familielid, etc. In een maatschappij waar bijna alles neerkomt op schouders van de Mantelzorger raakt deze zelf veelal overbelast.

De zorg voor een dierbare is ontzettend zwaar. Niet alleen omdat je praktische taken van hem of haar overneemt… Vaak  moet je volkomen in diens huid kruipen om de zorg te kunnen bieden die nodig is. Hierdoor komt het zeer regelmatig voor dat de Mantelzorger zichzelf in meer of mindere mate kwijtraakt. Soms is het voor de omgeving lastig inschatten welke impact mantelzorg op jouw leven heeft, hierdoor ervaar je  niet altijd de steun en het begrip die nodig zijn.

Er is hulp en aandacht voor de hulpbehoevende, maar wie is er voor de jou? Wij ervaren een groeiende behoefte onder zowel jonge als oudere Mantelzorgers en bieden hen gerichte ondersteuning.

Zorg voor jezelf
Als je altijd voor anderen hebt gezorgd kan het misschien lastig zijn zelf hulp te vragen. Onder het motto “Niet klagen maar dragen!” vergen wij vaak het uiterste van onszelf met alle gevolgen van dien. Want, als jij  instort, wie zorgt er dan voor jouw dierbare. Ons hart heeft het nodig om zelf ook kwetsbaar te mogen zijn, niemand kan onuitputtelijk geven.

Therapie/ondersteuning voor mantelzorgers
Onze therapeuten willen naast je staan zodat je het gevoel hebt dat er iemand is die met jou “mee draagt”. We bieden praktische begeleiding door bijvoorbeeld inzicht te geven in ziektebeelden en processen of wijzen de weg naar instanties waar je aanvullende hulp kunt krijgen. Wij helpen je door je handvaten te geven in de communicatie naar de zorgbehoevende,  familie en derden en zullen je leren hoe je ondanks de zorg die je hebt ook goed voor jezelf kunt blijven zorgen.

Heb je nog vragen over ondersteuning voor mantelzorger? Neem vrijblijvend contact op via info@psyso.nl of bel naar: 06 185 130 75