Concept of accusation guilty person girl. Side profile sad upset woman looking down many fingers pointing at her back isolated on grey office wall background. Human face expression emotion feeling

Wie ben ik?

Bij gevoelens van minderwaardigheid en faalangst speelt vaak een nagatief zelfbeeld een belangrijke rol. We voelen ons minder belangrijk, mooi, intelligent, etc. dan de ander. We schamen ons, of voelen ons schuldig en vrezen dat als aan het licht komt wie we werkelijk zijn er geen mens van ons zou kunnen houden.

Veel van deze gevoelens zijn al onze “bondgenoot” vanaf de kindertijd. In een maatschappij waar grote druk ligt op zelfverwerkelijking en zelfontplooiing zijn minderwaardigheidsgevoelens en faalangst een veelvoorkomend probleem. Het is een probleem dat veel andere problemen kan veroorzaken als isolement, werkeloosheid, een gevoel van vevreemding of juist van onlust omdat je niet het meeste uit jezelf durft te halen.

Samen met een persoonlijke hulpverlener ga je onderzoeken welke gedachten en aannames er ten grondslag liggen aan de gevoelens van minderwaardigheid en zelftwijfel. Je zult ontdekken wat je kunt doen om los te komen van deze (vaak) diep gewortelde strijd zodat je jouw  leven weer aan durft te gaan.

 

Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie of  het maken van een afspraak.