Soms voelen we ons lusteloos of down, dit kan verschillende redenen hebben. Als lusteloze en depressieve gevoelens langer dan twee weken aanhouden dan kan het raadzaam zijn hulp te zoeken.
Hechtingsproblemen ontstaan vaak in de kindertijd maar komen soms pas aan het licht als men volwassen is. Je vindt het bijvoorbeeld moeilijk om kwetsbaar te zijn of u je hebt het gevoel dat je in wezen alleen op de wereld bent.
Bij gevoelens van minderwaardigheid en faalangst speelt vaak een nagatief zelfbeeld een belangrijke rol. We voelen ons minder belangrijk, mooi, intelligent, etc. We schamen ons, of voelen ons schuldig en vrezen dat als aan het licht komt wie we werkelijk zijn er geen mens van ons zou kunnen houden.
Een samengesteld gezin is anders dan een traditioneel gezin. Het is bijzonder omdat de vreugde van een nieuwe relatie altijd omgeven is door een rouwrand van verlies. Een eerdere relatie/huwelijk is verbroken door een verdrietige scheiding of doordat één van de ouders niet meer leeft.
Iedere relatie heeft zijn hoogte en diepte punten. Ongeveer 80% van de Nederlanders ervaart relatieproblemen!! Een veelvoorkomende is ruzie of terugtrekken en dan zwijgen. De ene partner voelt zich niet gezien, de andere partner voelt zich aangevallen en denkt toch niets goed te kunnen doen.
Je merkt al een tijdje dat het niet zo goed gaat met je kind. Hij/zij zit dan niet zo lekker in zijn vel. Mogelijk weet je wat er aan de hand is. Misschien ook niet. Je hebt al een aantal pogingen ondernomen maar uiteindelijk helpt niets.