Trainingsduur: 7x
Start data:           Iedere maand (op afspraak)
Locatie:                Gebouw Ontmoeting, Wassenaarweg 5 Arnhem.
Kosten:                in overleg

Klik hier om u aan te melden voor de het relatieweekend.

Houd me vast – cursus voor echtparen

Van verwijdering naar verbinding!!­

Voelen jullie je eenzaam in de relatie?  Praten jullie weinig over jullie diepere gevoelens met elkaar? Maken jullie ruzie en geven jullie elkaar de schuld van de relatieproblemen?  Leven jullie langs elkaar heen? Beleven jullie nauwelijks nog intieme momenten, zoals knuffelen en seks?

Als dit zo is, dan zitten je duidelijk in een neerwaartse spiraal. Veel stellen lopen in hun liefdesrelatie tegen specifieke relatieproblemen aan. Het overgrote deel maakt een veranderingsproces door en vragen zich af:

  • Is dit nu alles?
  • Wil ik zo doorgaan?
  • Wat is het doel van het leven?
  • Wat heb ik eigenlijk bereikt in mijn leven?
  • Wat wil ik nog met de rest van mijn leven?

De balans opmaken

Heb je het gevoel te hebben gefaald of is je relatie saai geworden. Oorzaken kunnen zijn dat opgroeiende kinderen alle aandacht en energie opslurpen. Verminderde seksualiteit, zeker als je wat langer bij elkaar bent. Je leven is een sleur geworden en jullie maken nauwelijks tijd voor elkaar. Jullie zijn niet de enigen! Veel stellen ploeteren voort zonder hulp te zoeken. Toch hoeft het niet zo te zijn: ook jullie kunnen leren om al deze dingen het hoofd te bieden en veilig en geborgen bij elkaar te voelen.

Praktijk Psyso biedt handvatten–Emotional Focus Therapie (EFT)

Ervaren christelijke relatie therapeuten begeleiden jullie aan de hand van het “Houd me Vast”-programma om de verbinding weer te herstellen. Met als resultaat dat je je weer goed en geborgen bij elkaar voelt.  Op deze manier kunnen jullie je relatie herstellen! Voorwaarde is dat jullie beiden ervoor willen gaan. Echt in jullie relatie willen investeren en tot actie komen! Als jullie dat doen, dan kunnen jullie samen weer groeien naar een liefdevolle relatie. Klik hier voor meer informatie over Emotional Focus Therapie (EFT).

 

Voorbeeld uit de praktijk
Peter en Marjolein hebben ze aangemeld voor de Houd me Vast training. Tijdens het eerste gesprek blijkt dat ze het regelmatig oneens zijn en daarin soms ook conflicten hebben. De laatste onenigheid was vorige week toen Martin de vuilnisbak niet buiten had gezet omdat hij zijn mail aan het beantwoorden was. De discussie duurde een half uur, waarin Peter zich verdedigde door uit te leggen waarom hij het niet had gedaan en Sandra bleef herhalen dat zij het al zo vaak had gevraagd en dat hij zich niet aan zijn taken hield. Nadat dit een tijdje heen en weer ging, gaf Marjolein het op. Peter wist ook niet waarom het weer niet was gelukt.

Volgens hem gaat het vaak zo in hun relatie en uiteindelijk worden ze daar allebei niet gelukkiger van. Soms denken ze allebei hoe moet dit verder? We lopen vast in bepaalde patronen en het lukt niet om dit te voorkomen of te stoppen.

Ook vanuit hun geloof willen ze graag dat er nog een andere weg is: ze willen graag dat de liefde weer meer terugkomt in hun relatie…. 

In bovengenoemd voorbeeld laten zowel Marjolein als Peter “hechtingsgedrag” zien. Marjolein heeft het gevoel haar partner niet te kunnen bereiken en ze probeert vanuit boosheid contact met Peter te maken. Ook bij Peter wordt zijn gehechtheid geactiveerd. Terwijl Marjolein boos met haar partner contact zoekt, toon Peter juist een vermijdende of terugtrekkende reactie. Doordat Peter zich terugtrekt beschermt hij zich tegen de boosheid van Marjolein, waardoor Marjolein nog bozer wordt en er geen ruimte is voor contact/verbondenheid.

 

Aanmelden kan via onderstaand formulier.