Verdriet dat binnen blijft, wordt ongemerkt groter en groter. Net zolang totdat het teveel wordt. En dan loop je vast. De één wordt boos, de ander troosteloos. Of je voelt helemaal niets meer. Therapie helpt bij het verwerken wat je hebt meegemaakt.

Bij verlies gaat het niet om verwerken, maar overleven. Immers verwerken zou inhouden dat je na een tijd de knop kunt omzetten. We pakken het leven weer op. Dit is een onjuiste voorstelling van zaken. Het zou betekenen dat iets voorbij is. Het gaat niet over. Immers verlies blijft verlies. Met de dood eindigt het leven maar nooit de relatie. Het verlies een plekje geven, maar hoe doe je dat?

Bij verlies kan het gaan om verlies “door de dood” maar ook verlies van mogelijkheden, vriendschap of verlies van een baan. 

”Je pijn komt boven op verschillende manieren. Lichamelijke klachten komen dikwijls voor, want de pijn zet zich ergens vast in je lichaam. Elke vezel in je lichaam doet pijn. Je keel wordt dichtgeknepen. Je voelt je extreem moe en kunt niet vooruit. Je wilt lezen en je dwaalt af. Je kunt je niet concentreren, want je bent zo intens bezig met wat je in je hart hebt verloren dat jij je niet kunt concentreren op zaken in de buitenwereld”…citaat uit Helpen bij verlies en verdriet.

Wij bieden u graag hulp door individuele gesprekken of door deel te nemen aan een groep waarbinnen u met elkaar het verlies kunt delen en van elkaar kunt leren hoe u verder kunt met verlies en verdriet. 

Wij richten ons ook op kinderen met verlies en rouw. Kijk ook eens op de site van onze collega Mariette Huizinga. www.desterkplaats.nl

Voor verdere informatie, neem contact met ons op door te bellen of ons te mailen.