Er zijn weinig gebeurtenissen die zo diep ingrijpen als seksueel misbruik.

young attractive woman in sad and depressed face expression with eyes wide open lying in bed looking sick and unable to sleep suffering depression , nightmares or insomnia sleeping disorderIncest/seksueel misbruik zorgt onherroepelijk voor veel pijn, angst, lichamelijke en geestelijke schade. Het raakt je in je diepste wezen en brengt schade toe die niet vanzelf herstelt. Wanneer je daarnaast de druk tot geheimhouding ervaart brengt dit het slachtoffer in een isolement. Dit staat in de weg bij verwerking van traumatische ervaringen. Soms lukt het een tijdlang om de gevoelens te onderdrukken maar uiteindelijk is de draaglast zwaarder dan de draagkracht.
Herken jij dit? Misschien vind je het moeilijk om ermee naar buiten te komen. Het is pijnlijk om de realiteit onder ogen te zien. Wij, als therapeuten van Praktijk Psyso, geloven dat er hoop voor je is: hoop op herstel.
Als jij hiervan iets in je leven herkent willen wij je graag helpen met de verwerking hiervan. Gun jezelf deze weg van herstel. Dat heeft waarde voor nu, maar ook voor je hele verdere leven.