Young man sitting looking upset

Nergens meer zin in hebben…..

Veel mensen voelen zich wel eens lusteloos of depressief, dit kan verschillende redenen hebben.  Als lusteloze en depressieve gevoelens langer dan twee weken aanhouden dan kan het raadzaam zijn hulp te zoeken.

Oorzaak depressieve en lusteloosheid
Een depressie kan psychologische en/of biologische (genetische aanleg) oorzaken hebben. Er kunnen meerdere factoren een rol spelen. Bijvoorbeeld jouw omstandigheden: spanning thuis of op het werk of andere aangrijpende gebeurtenissen.

Hoe pak je deze klachten aan? Heb je als persoon de neiging je terug te trekken of te isoleren en vind je het moeilijk om steun te vragen aan anderen, dan is de kans groter dat je depressieve klachten ernstiger zijn en langer aanhouden.

Kenmerken van depressieve gevoelens:

  • Stemmingswisselingen, Neerslachtigheid
  • Geen zin hebben in het leven
  • (Actieve)Doodswens
  • Angst 

Bij emotionele problemen of een verlieservaring ontstaan vaak depressieve klachten. Het kan ook zijn dat je geen aanwijsbare verklaring hebt voor jouw gevoelens. Het is niet altijd gemakkelijk hierover te praten. Helemaal wanneer gedachten omtrent zelfdoding in je hoofd spelen is het niet eenvoudig dit naar buiten te brengen. Het niet uiten van deze gevoelens en gedachten kan je klacht verergeren.

Therapie bij depressieve of lusteloosheid
Voor de oplossing van jouw klachten is het belangrijk de oorzaak te achterhalen. Hoe komt

het dat jij zo somber bent geworden en het niet meer lukt om eruit te komen.

In een therapiegesprek onderzoeken we samen welke gedachten jouw somber maken Hoe kun je weer grip krijgen op je leven en is het mogelijk om meer positieve ervaringen in je leven kunt hebben. Dan ontstaat er ruimte om de situatie te overzien.

 

Heb je nog vragen over depressieve gevoelens en lusteloosheid? Neem vrijblijvend contact op via info@psyso.nl of bel naar: 085 1304534